No Start, No Spark - 3000GT/Stealth International Message Center
3000GT/Stealth International 3000GT/Stealth International
 

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   3000GT/Stealth International Message Center > Modifications and Technical Support > Engine - Non-Turbo

3SI.org is the premier Mitsubishi 3000GT Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-13-2019, 11:18 AM   #1 (permalink)
Forum Member
 
Join Date: Oct 2016
Islhopr is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Default No Start, No Spark

Okay I disconnected the Battery for about 6 months, and car was running fine when I did it. Needed to register it and I knew it would be a while before I got to it. Hooked up brand new battery and all it did was crank, not a hint of wanting to start, did hear fuel pump.
I replaced plugs, wires, and valve cover gaskets, and did a compression check, all cylinders were at 185.
I checked for spark and no spark at plugs
So I replaced the ignition module like one forum I read said to do, still same result
Pulled codes showing, 13 23 and 25, 2 codes were for the 2 sensors attached to the air cleaner, which is off and makes sense and one was for the crank sensor. So I replaced the Crank Sensor!, and still NO !
At wits end at this point !

Last edited by Islhopr; 06-13-2019 at 11:27 AM.
Islhopr is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-13-2019, 03:56 PM   #2 (permalink)
Verified Seller
 
RealMcCoy's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Medford OR
Drives: 92 RT/TT, 96 Cobra
RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3
Feedback Score: 50 reviews
Default Re: No Start, No Spark

You should specify year and model... I'm guessing from the compression numbers it's a DOHC N/A, but i still don't know if 1st or 2nd gen... If it actually has a crank sensor, then odds are 2nd gen...
__________________
RealMcCoy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-13-2019, 09:15 PM   #3 (permalink)
Forum Member
 
Join Date: Oct 2016
Islhopr is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Default Re: No Start, No Spark

Ur right, was tired and frustrated when I posted it ;-)
Anyway 1992 Dodge Stealth RT DOHC and no its the Cam/Crank combined one that sits near the Carb.

Ty
Islhopr is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 06-13-2019, 09:45 PM   #4 (permalink)
Verified Seller
 
RealMcCoy's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Medford OR
Drives: 92 RT/TT, 96 Cobra
RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3
Feedback Score: 50 reviews
Default Re: No Start, No Spark

Check for MPFI power... (any of the red wires to the airflow sensor, solenoids, CAS etc. I'm betting you don't have any.
RealMcCoy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-13-2019, 09:59 PM   #5 (permalink)
Forum Member
 
Join Date: Oct 2016
Islhopr is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Default Re: No Start, No Spark

So ur thinking bad ECU? Or MFI Relay ?
Islhopr is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-13-2019, 11:55 PM   #6 (permalink)
Verified Seller
 
RealMcCoy's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Medford OR
Drives: 92 RT/TT, 96 Cobra
RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3RealMcCoy Level 3
Feedback Score: 50 reviews
Default Re: No Start, No Spark

Quote:
Originally Posted by Islhopr View Post
So ur thinking bad ECU? Or MFI Relay ?
Or a blown fuse...
RealMcCoy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-14-2019, 01:49 PM   #7 (permalink)
Forum Member
 
Join Date: Oct 2016
Islhopr is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Default Re: No Start, No Spark

Fuses was the first thing I double checked in the engine bay and inside, which it was that simple ;-( I guess I'm taking out the multimeter, and tracing wires ;-(
Islhopr is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  3000GT/Stealth International Message Center > Modifications and Technical Support > Engine - Non-Turbo

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the 3000GT/Stealth International Message Center forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Free email addresses do not work(yahoo, hotmail, gmail,...)
We are currently being blocked by AOL so any AOL based address may not work(aol.com, aim.com, netscape.net, cs.com)
Email Address:
Real Name(First & Last)
(Required/Hidden)
Mailing Address(Street)
(Required/Hidden)
City
(Required/Hidden)
State
(Required/Hidden)
Zip
(Required/Hidden)
Country
(Required/Hidden)

Log-in


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 08:40 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2