Idles issues - 3000GT/Stealth International Message Center
3000GT/Stealth International 3000GT/Stealth International
 

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   3000GT/Stealth International Message Center > Modifications and Technical Support > Engine - Turbo

3SI.org is the premier Mitsubishi 3000GT Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-10-2019, 01:06 PM   #1 (permalink)
New User - Please be kind
 
Join Date: Sep 2019
esimplx is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Default Idles issues

I have searched the forums and read everything I can on the car's idle system.
I have a new (black) IAC and it ohms at 40 across all four coils. The car has no boost or vacuum leaks and a complete leak down shows less than 10% on all cylinders.
The problem: the car idles very high, around 2000 rpm. When the ac or power steering is used the rpms drop instead of rise. The BISS can be closed all the way tight and the car will idle at 1100, but will stumble when you turn the wheel at a stop. The car comes down to idle very slow when you close the throttle. It also tends to backfire or pop when the throttle is closed rapidly, though in not sure it's related.
I don't have a data logger, is there a way to test if the ecm is even sending a signal to the IAC? The ecm is new 6 months ago. Any help or questions appreciated!
esimplx is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-10-2019, 01:41 PM   #2 (permalink)
Forum user
 
Unlogic's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Sweden
Drives: 3000GT TT 1996
Unlogic is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 3 reviews
Default Re: Idles issues

Sounds like you have a leak somewhere in your pipes/hoses after the MAF.
__________________
Unlogic is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-10-2019, 02:01 PM   #3 (permalink)
New User - Please be kind
 
Join Date: Sep 2019
esimplx is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Default Re: Idles issues

Quote:
Originally Posted by Unlogic View Post
Sounds like you have a leak somewhere in your pipes/hoses after the MAF.
I have done a complete intake track boost leak test up to 20psi. Fixed a few small leaks, tightened some clamps, but the problem persists.
esimplx is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  3000GT/Stealth International Message Center > Modifications and Technical Support > Engine - Turbo

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the 3000GT/Stealth International Message Center forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Free email addresses do not work(yahoo, hotmail, gmail,...)
We are currently being blocked by AOL so any AOL based address may not work(aol.com, aim.com, netscape.net, cs.com)
Email Address:

Log-in


Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 10:57 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.