Very unusual situation!! - 3000GT/Stealth International Message Center
3000GT/Stealth International 3000GT/Stealth International
 

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   3000GT/Stealth International Message Center > Automotive Discussions > New Owner Questions

3SI.org is the premier Mitsubishi 3000GT Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-16-2012, 01:37 PM   #1 (permalink)
New User - Please be kind
 
Join Date: Nov 2012
aca152 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Dodge Very unusual situation!!

Ok, ill try to make this quick and to the point, i can't figure this out!

-Bought a stealth turbo (stock) a few years ago.

-always had idle problems when warmed up

-seller told me it was because of a bad engine temperature sensor

-did research, found it could be ISC or Boost leak

-Made boost leak tester and fixed major leaks

-With lack of knowlage of this car I stumble but fixed the following: timing belt, transmission, serpontine belt, ac display, ac compressor, cruise control unit and stuck throttle cable, oil cooler. and a few misc things because it need this.

-I changed the coolant GAUGE sensor thinking it was the Engine temperature sensor. (later realized this they were 2 different things)

When I did this the car will not start. Very confused thinking this does not affect the starting of a car, just the temp gauge right?

anyways, with everything togeather i reach in there and unplug it. crank it over a few times and IT STARTS!! While its running I plug it back in, the car stays running. As soon as I shut it off and try to start it again it wont fire!

**I HAVE NOTICED WHEN UNPLUGGING GAUGE SENSOR WHILE OFF I HEAR A CLICKING NOISE LIKE SOMETHING IS MOVING LIKE AN A SMALL MOTOR FOR A VALVE OR SOMETHING??**

I hope this is something simple that im overlooking and not a bad ECU, ISC

Thanks for your help anyone
aca152 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-17-2012, 12:19 AM   #2 (permalink)
Forum Member
 
93-3000gt-vr4-tfc's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Alton, IL
Drives: Nike shoes, 93vr4
93-3000gt-vr4-tfc is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Default Re: Very unusual situation!!

Check your ECU caps, almost all of our ECUs seem to blow caps.
If so contact Rymer (+numbers plz correct) on here he's the best and cheapest ECU man.
Also, check your ECU codes, computer will tell you what it is unhappy about.
Have a great day and I hope this helps.
93-3000gt-vr4-tfc is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-17-2012, 10:19 AM   #3 (permalink)
Wheee! 2 wheels is fun!
 
speedy25's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: NE oHIo
Drives: Various Japanese
speedy25 Level 1speedy25 Level 1speedy25 Level 1
Feedback Score: 7 reviews
Default Re: Very unusual situation!!

The sensor you got is wrong. Put the old one back in. READ THE MANUAL and test it to make sure it works properly.

Parts stores VERY often mess up part number of sensors. Many of them look alike, but function differently.

Since you fixed your leaks the next thing to fix your idle is the IAC.

-SP
speedy25 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-01-2012, 10:38 AM   #4 (permalink)
Verified Seller
 
westcott's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: South of Houston
Drives: 1991 Stealth ES
westcott is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 14 reviews
Default Re: Very unusual situation!!

Quote:
Originally Posted by speedy25 View Post
The sensor you got is wrong. Put the old one back in. READ THE MANUAL and test it to make sure it works properly.

Parts stores VERY often mess up part number of sensors. Many of them look alike, but function differently.

Since you fixed your leaks the next thing to fix your idle is the IAC.

-SP
Damn speedy, you are quick!!!!

And in more ways than one.
__________________


Original Owner, ROTM-March 2013, ROTY 2013, Highest WHP N/A 2013, TXG13 3S Sponsor
My mod list can be found in My Garage
westcott is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  3000GT/Stealth International Message Center > Automotive Discussions > New Owner Questions

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the 3000GT/Stealth International Message Center forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Free email addresses do not work(yahoo, hotmail, gmail,...)
We are currently being blocked by AOL so any AOL based address may not work(aol.com, aim.com, netscape.net, cs.com)
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 04:26 PM.




Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2