car cranks but will not stay running, any suggestions? - 3000GT/Stealth International Message Center
3000GT/Stealth International 3000GT/Stealth International
 

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   3000GT/Stealth International Message Center > Automotive Discussions > New Owner Questions

3SI.org is the premier Mitsubishi 3000GT Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-25-2002, 09:52 PM   #1 (permalink)
Forum Member
 
STEALTHAWDTT's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Wilmington, NC
STEALTHAWDTT is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Question car cranks but will not stay running, any suggestions?

I was just riding around town the other day and nailed it in 2nd gear and my car just jerked like a fuel cut of some sorts and shortly after died. I pulled over cranked car back up and it was fine. But once i got ready to pull in driveway it just died, and would not crank back up even giving it gas. I just ran the other night at track with 110 race gas 50/50 with 93 with mbc set at 16psi, no other mods. Now car still will not stay running, crank no prob, but soon as it cranks, even giving it gas, rpms just drop car dies and instrument lights come on. Ive heard it could be ecu, coil pack, vaccuum hose, or combination. Any suggestions are greatly appreciated, need car running again.

Thanks
Brian
__________________
1992 Stealth R/T TT
MBC
Turbo XS RFL
13.20 @ 105.6
STEALTHAWDTT is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-25-2002, 10:41 PM   #2 (permalink)
Baka! Baka! Baka! Baka!
 
Ryououki's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Elk Grove, CA
Drives: MB SLK32 ///AMG
Ryououki is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 2 reviews
Default

Sounds like a fuel delivery problem to me.

I'd check the vaccuum hoses going to the fuel regulator.
Check the accelerator cable under the hood at the throttle body.
Then check the wiring harness above the fuel pump in the trunk area.
Then check the fuel filter to see if there are any leaks

After that, I'd probably say it's a fuel pump problem.

But I could be wrong, but it's still what I'd do.
__________________
Ryououki is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-25-2002, 11:21 PM   #3 (permalink)
OMGOMGOMGOMG
 
J-Ville VR-4's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: J-Ville, FL
Drives: 91 VR-4
J-Ville VR-4 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 13 reviews
Default

Seems like a fuel pump problem, most likely the wiring.
__________________
Jake - 91 VR-4
J-Ville VR-4 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-31-2002, 05:25 PM   #4 (permalink)
Forum Member
 
STEALTHAWDTT's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Wilmington, NC
STEALTHAWDTT is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Default any more suggestions

still looking for an answer to problem, going to try datalogger tonight and see if any sensors are dead. Also going to try ecu in friends R/T and see if car does same thing. Thanks.
STEALTHAWDTT is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-31-2002, 07:53 PM   #5 (permalink)
racing is war
 
Join Date: May 2001
Location: Wilmington NC
Drives: 92 Eagle Talon TSI A
Paylay is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 1 reviews
Default

Brian you stole my screen name from every other board and even my email try to fix it when you are still stuck, Matt and myself will come show you what it is Its the ECU I am 98.734564397% sure same thing happened to mine like said. CAll my house 796-1023 and we make plans to check your ecu
__________________
1033hp/658tq 49 psi
1069hp/667tq 45psi 50 shot
Wier's Automotive Racing
Magnus Motorsports
ECMLink
Shearer Fabrications
National Speed Inc
Fuel Injector Clinic
ForcedFour
Paylay is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-01-2002, 12:45 PM   #6 (permalink)
ph33r m1 b33r
 
Join Date: May 2002
Location: Grand Island, NE
Kid Death is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Default

Look at all your turbo piping...


Your engine's getting the fuel cause it will idle, but once you start to boost, it makes it run rich since one of the turbo hoses isn't connecting and it isn't getting all the registered air...


So look around at ALL the hoses and pipes from both turbo's...
__________________
1993 Mitsubishi 3000gt VR-4 Wrecked and gone

1993 Mitsubishi 3000gt VR-4 almost bought and on the way
Kid Death is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-03-2002, 04:28 PM   #7 (permalink)
Hail to the King, Baby
 
dabigv13's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
dabigv13 is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Default

I had the exact same problem.

http://www.3si.org/vbb/showthread.php?threadid=91367

Mine turned out to be that the large honeycomb in my MAF sensor came undone and caused a huge air restriction. Take a peek inside your MAF and see what it is. Other things that could be the culprit would be fuel filter or fuel pump.
__________________
Your 1995 Mitsubishi 3000GT SL is one of 4245. It was built in 1st week of 07/94 and it was the 1421st post production car of that model to come out of the plant. There were 5395 other cars of the model year made at the Nayoga plant before your car.

There are 45 other cars that were made with both the same interior and exterior color. There are 85 cars with the same exterior color and 1115 cars with the same interior color.

Other Numbers
Exactly Identical (*) 5
dabigv13 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-16-2002, 08:40 PM   #8 (permalink)
kav
Forum Member
 
kav's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Ireland
Drives: GTO,GTR, supra
kav is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 4 reviews
Default

I had the same sort of problem,like kid death said check all your tubo piping,maybe one of the clips have loosened & the pipe has come off.Goodluck.
kav is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-17-2002, 10:29 AM   #9 (permalink)
Forum Member
 
STEALTHAWDTT's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Wilmington, NC
STEALTHAWDTT is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Default UPDATE ON PROBLEMS

Well, Ive changed the fuel filter, checked all i/c pipes, pulled ecu and no sign of leaky caps. After a week of fooling with it, it only acts up in the morning when theres a lot of moisture on the car, under the hood. I've driven the car every day now after work, 6-8 pm, without any problems what so ever. But every morning, crank it up, runs for about 20 secs, dies.
STEALTHAWDTT is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-17-2002, 02:46 PM   #10 (permalink)
Forum Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Lititz PA
ManyToys is an unknown quantity at this point
Feedback Score: 0 reviews
Default

Crank and cam sensors......cause a crank but no start problem too.......my friends had some problems with various cars that that was the thing causing it.........check those two sensors out
__________________
Chris
aka Manytoys

97 Nissan 200SX SE-R
94 Dodge Stealth R/T
90 Plymouth Laser RS
87 Chrysler 5th Ave
76 Dodge Power Wagon
ManyToys is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  3000GT/Stealth International Message Center > Automotive Discussions > New Owner Questions

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the 3000GT/Stealth International Message Center forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Free email addresses do not work(yahoo, hotmail, gmail,...)
We are currently being blocked by AOL so any AOL based address may not work(aol.com, aim.com, netscape.net, cs.com)
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 06:20 AM.




Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2